İşbu

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
İşbu yerleştirme; İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından düzenlenen “İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor“ isimli proje kapsamında Sophie Calle ile yapılan atölye çalışılması dahilinde üretilmiştir. Bu atölye çalışmasına katılabilmek için imzalamamız gereken sözleşmenin, katılan sanatçıları “gönüllü” olarak tanımlaması ve üretilecek olan eserin tüm haklarının 2010 AKB Ajansına devredilmesi talebi, işin içeriğini oluşturmaktadır. Türkiye’de sanatçı haklarını gözeten yapı, bilgi ve deneyim eksikliği, kurumlar karşısında sanatçıları mağdur etmektedir. Bu; fikri haklar, sansur ve sanatçı ücreti gibi temel sorunlara dikkat çekmek ve tartışmaya açmak için bir girişimdir. Bu blog aracılığıyla, sanatçı hakları ile ilgili paylaşmak istediğiniz metin, görsel vb belgeleri isbusozlesme@gmail.com adresine iletebilirsiniz.

1 Ekim 2010 Cuma

“sözleşme”




neon imzalar,
iki adet çerçeveli sözleşme,
69x103cm çerçeveli dijital fotoğraf,
sözleşme kopyası
2010








gönüllüler * :

Volkan Aslan, Seda Hepsev, Gözde İlkin, İz Öztat, Ani Setyan

fotoğraf: Emincan Alemdaroğlu



* ...işbu proje kapsamında meydana getirdiği eser /eserler ve diğer her türlü proje ürünlerinin mali haklarının; yayın hakkının, çoğaltma hakkının, temsil hakkının, pay alma hakkının, yayma hakkının bila bedel Ajans’a ait olduğunu beyan, kabul ve taahhüt eder.

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Haberimiz olsaydı bizde gönüllü olur; kendimizi feda ederdik :)

    YanıtlaSil
  3. Neon ışıklı yerleştirme, görünüş itibari ile sözleşmenin önüne geçmiş. Bu durum bana sözleşme bahane, aslolanın sanatçıların kendini merkeze koyması, bu yolla belki ünlü olmak isemeleri gibi düşünceler akla geliyor.

    Bu gün bir çok "güncel sanat" yapan sanatçı, bu tür politik eylemler yapıyor... Fakat bana göre bu tür eylemler işin politik tarafından önce sanat yapmak için bir bahane olarak görülüyor; nede olsa günün popüler sanat anlayışı bu!

    YanıtlaSil